Mam mały problem.Od jakiegoś czasu w drzwiach przednich mojej OI lampka przy otwieraniu raz się zapala a raz nie.Sprawdzałem już wszystkie podstawowe problemy typu spalona żarówka.Może ktoś z was miał podobny problem.
A ja mam skodę nówkę od 2 tygodni...i teraz jak napisaliście, to u mnie też wogóle nie świecą się obie lampki w przednich drzwiacj. te czerwone, nisko drzwi. One powinny sie palić, czy to jest tylko odblaskowa lapka. Oswielenie zapalniczki nie działa, teraz lampki przy drzwiacj????!!!! One powinny sie palić??? Bo jak tak, to jutro jadę do ASO!!!!!!!
opsia wydaje mi się że jeśli masz te lampki (plastiki-odblaski) w drzwiach całe czerwone to one się nie świecą (tak jak u mnie :? ) a jeśli masz biało czerwony ten plastik to jest coś nie tak.
Arti_r1, no ja mam czerwone całe czyli mówisz że nie będzie się to palić i są to tylko odblaski? Faktycznie w Vectrze miałem białe i tam się paliły. No to ok
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Po swoich spostrzeżeniach,to wydaje mi się że niestety nie będzie świecić.Mam takie odblaski u siebie w drzwiach,ojciec ma u siebie takie odblaski w vw caddy i też się nie świeci :? .A znajomi którzy mają biało czerwony ten plastik to się im świeci.
Albo uszkodzona żarówka, albo (i to dużo gorsza sprawa) uszkodzony zamek. Jest jeszcze pytanie, czy między zegarami samochód sygnalizuje otwarcie drzwi czy też tego brakuje? Temat zamka (a konkretnie mikrostyku lub krzywki w zamku) był tu na forum wielokrotnie poruszany. Oby to jednak była jakaś bardziej prozaiczna sprawa.
Między zegarami sygnalizuje otwarcie drzwi.Żarówkę sprawdzałem i jest dobra,nawet podłączałem inną lampkę i też nie świeciła.Problem dosłownie jest taki że raz się zapala a raz nie przy otwieraniu drzwi,oczywiście lampka w środku tak samo reaguje.
raz się zapala a raz nie przy otwieraniu drzwi,oczywiście lampka w środku tak samo reaguje.
No to obstawiam zamek. A konkretnie mikrostyk albo krzywkę, która go przyciska. Właśnie ktoś w innym wątku pisze o rozbieraniu drzwi żeby się do zamka dostać. Choć pamiętam, że to już kilka razy na forum było.
Dam radę sam to zrobic ? Jeszcze jedno pytanko.Jak z tą częścią ?
Przyznam szczerze że nie wiem, bo u mnie w takiej sytuacji zamek wymieniony został w ramach gwarancji. Wiem, że to kosztuje normalnie ok. 400-500 zł, więc warto wymienić mały element zamiast całości. Zaraz postaram się poszukać gdzie to było opisane ...
Komentarz